Welke klachten kun je bij mij terecht:

Rugklachten;

Nek en schouderklachten;

Hoofdpijn/migraine;

Ademhalingsproblemen en/of hyperventilatie;

Spanning, stress of burn-out gerelateerde klachten.

Houdingsafwijkingen (bijv. scoliose);

Sport gerelateerde klachten/ blessures.

Zwangerschap en postpartum.

Oefentherapie Cesar/Mensendieck (contractvrij).

Back to basic.

Terug naar de basis, een goede balans en een optimale samenwerking in het lichaam. Hoe werkt het lichaam, wat krijgt het in het dagelijks leven te verduren. Wat kan er worden aangepast of worden verbeterd om die samenwerking te creëren. Een pijnklacht betekent dat het ergens in je lijf niet helemaal goed gaat. Het is een signaal van je lichaam wat om aandacht vraagt. Om er achter te komen wat er vervolgens moet gebeuren, is het belangrijk om te achterhalen waar het misgaat. Maar waar zit de disbalans…

Tijdens de behandelingen gaan we aan de slag met deze disbalans. Hierbij wordt er niet alleen gekeken naar het lichaam, maar ook naar de dagelijkse activiteiten, de omgeving en eigen verwachtingen. Door bewust te worden van de oorzaak en de gevolgen kan je zelf aanpassingen gaan maken om de situatie te verbeteren. Door middel van deze begeleiding, gerichte oefeningen, aandachtspunten en eventueel mobilisatietechnieken wordt er gewerkt aan het herstellen van de balans voor zover dat mogelijk is.

Sport of ontspanningsmassage.

Last van spierkrampen, stijve spieren of spierpijn? Ervaar je stress of werkdruk? Zit je helemaal vast en worden bewegingen beperkt? Aan het voorbereiden op een belangrijke prestatie, of heb je dit net gehad?

Een massage helpt je lichaam met ontspannen en herstellen als het er zelf niet aan toe komt. Door de warmte en stuwing verbetert de doorbloeding en kunnen afvalstoffen goed worden afgevoerd. Aanwezige spierknopen, bestaande uit afvalstoffen, kunnen zo worden verminderd. Als de verhoogde spanning in de spieren afneemt, kan je lichaam weer soepel en fit bewegen en krijgt overbelasting minder kans.

Bij een sportmassage worden eventuele blokkades en spierknopen aangepakt om het lichaam te resetten, zodat je beter kan presteren. Bij een ontspanningsmassage gaat het voornamelijk om het tot rust komen, niet alleen in de spieren.

Werkplek onderzoek voor gezond (beeldscherm)werk.

Lang zitten en veel computerwerk? Daar kan je lichaam behoorlijk vervelend op reageren en er ontstaan regelmatig klachten door. Door optimaal gebruik te maken van de plek waar je werkt, kan dit probleem goed verholpen of zelfs voorkomen worden. Denk hierbij aan je meubilair, je houding en een goede balans tussen zitten en beweging. Belangrijk is dat minder goede gewoontes en onbewuste gebruiken worden omgezet naar een manier dat beter werkt.

Bedrijfsbehandelingen of behandelingen op locatie.

Meer informatie volgt.